Fietsroutes

Bij VVV Lochem (Markt 2) en bij VVV-agentschap Laren (CR 't Langenbaergh in het centrum van Laren) zijn de volgende routes te koop:

Kinderfietsroute Het geheim van de dikke boom

Kinderfietsroute: Het geheim van de dikke boom (14,8 km):


Startpunt
TOP 't Langenbaergh, Laren (VVV)
Omgeving
De bossen van landgoed Verwolde
Duur
De lengte van de fietsroute is 14,8 kilometer
Omschrijving
Samen met de vriendjes Martha en Eduard ga je terug in de tijd. Twee kinderen die in 1900 avonturen beleefden en hun geheimen hadden. Ga terug naar 1900 en help Martha en Eduard bij het oplossen van een raadsel tijdens deze afwisselende fietstocht. De tocht is geschikt voor gezinnen met kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Blokje om (29 km)

Blokje om (29 km):


Blokje om is een route die aan de hand van knooppunten te volgen is. Blokje om gaat van Lochem naar Laren en via het Grote Veld terug. De bezienswaardigheden tijdens deze route worden in dit boekje omschreven.
Dortherbeek (53 km):


Dortherbeek (53 km) De Dortherbeekroute is een fietsroute over het grondgebied van de provincies Gelderland en Overijssel en verbindt de dorpen Laren en Markelo. Het gebied tussen deze dorpen kent een gevarieerd landschap waarin landbouw, natuur, water en recreatie een plaats hebben.

De landbouw is een belangrijke economische drager in het Stroomgebied van de Dortherbeek. Enkele agrarische bedrijven hebben het initiatief genomen hun werkterrein dichter bij de burger te brengen. Deze bedrijven ontvangen u graag, om u deelgenoot te maken van hun werk. Op afspraak kunt u een bezoek brengen aan deze bedrijven.

Veel bezoekers aan de streek zijn benieuwd wat zich werkelijk op een agrarisch bedrijf afspeelt. Wat is dan mooier en leuker om een boerderij te bezoeken en te zien hoe boer en boerin met hun gezin hun dagelijkse werkzaamheden uitoefenen.

Dat is wat de initiatiefnemers voor de realisering van fietsroute Dortherbeek voor ogen hebben gehad. Zij nodigen u uit voor een bezoek en wensen u veel fietsplezier!

Eerlijk en heerlijk uut Loarne (27 km):


Eerlijk en heerlijk uut Loarne Fiets een prachtige route door het coulisselandschap en langs de mooie adresjes van het 'Eerlijk en heerlijk uut Loarne' concept. Dat betekent veel moois bekijken en onderweg stoppen om al het lekkers te proeven. Bij de route krijgt u korting op de producten van de bakker, de kaasboer, de wijngaard, de aspergekwekerij, etc. De route leidt u langs plekken die nog niet plat gefietst zijn, zoals het zogenaamde Oranjewoud met zijn meertjes in landgoed Verwolde, ijsbaan Roowinkel en het Kranegoorse bos, dit alles in het stroomgebied van de Dortherbeek waarvan als het ware stukken teruggegheven worden aan de natuur.

Deze route wordt beschreven door middel van bol-pijl notatie.
Deze route is te koop bij de deelnemende bedrijven:


H.W. Heuvel fietstocht "Aanzegroute Dieksken" (19,7 km):


H.W. Heuvel fietstocht Aanzegroute Dieksken (19,7 km) Fietstocht ter ere van de herdenking van de 150e geboortedag van Hendrik Willem Heuvel

De schrijver van het markante boek 'Oud-Achterhoeks Boerenleven' werd in 1864 op 5 augustus geboren. Hij groeide op op de boerderij 'Blauwhand' in de buurtschap Oolde, nabij het dorp Laren.

Aan de hand van zijn verhaal hebben we de boerderijen en huizen opgezocht en hebben we getracht een aantrekkelijke fietstocht samen te stellen, die in enige mate recht doet aan het verhaal dat Hendrik Willem in het boek heeft geschreven.
Het zal duidelijk zijn dat de wegen en paden ingrijpend veranderd zijn en dat geldt ook voor de bezochte plaatsen. Het vergt van de fietsers, de bezoekers, enige fantasie en romantiek om zich in de tijdgeest, in het boerenleven, in te leven.
De tocht kan wellicht weer herinneringen oproepen en kan u terug voeren naar voorbije tijden, waarbij het gevaar om erin te verdwalen aanwezig is. De bedenkers van deze fietstocht nemen hiervoor geen verantwoordelijkeheid op zich. Zij hopen aalleen dat de deelnemers met genoegen de Lare3nse Dochterense dreven, weiden, velden en bossen doorkruisen en met voldoening de kilometers voltooien.

Langs Starings Wegen (49 km):


Langs Starings Wegen (49 km) Door het prachtige landschap van deze streek, langs allerlei boeiende plekken en objecten. De ene keer meer, de andere keer minder opvallend. En alles heeft te maken met de dichter-landheer Staring of één van zijn familieleden. Want ze zijn bepaald niet onbelangrijk geweest voor deze streek. En ook nationaal droegen ze nadrukkelijk hun steentje bij. Daar kunt u in dit boekje over lezen, dat komt u tegen tijdens de fietstocht.
En het gaat op deze route ook nog eens over toen en nu, want er is door de eeuwen heen natuurlijk wel wat veranderd. Heel afwisselend wordt het dus. Dat zult u wel merken, onderweg. U hoeft er alleen maar de Staringbordjes voor te volgen.

Ooievaarsroute (40 km):


Ooievaarsroute (40 km) Vanuit het dorp Laren fiets je via de Gorsselse Heide naar het Ooievaarsdorp in Gorssel. Je vervolgt je weg via de bossen en het buitengebied van Gorssel en Harfsen om uiteindelijk weer in Laren uit te komen.